mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Western Digital My Passport Essential 320 GB USB 2.0 external Hard Disk Drive

image

Dupa o jumatate de ora de utilizare si aproape 50 de GB copiati pe el, pot sa spun ca ma declar in totalitate multumit de el. A costat 329.99 lei, si pot sa spun cu mana pe inima ca face toti banii. E putin mai mare ca un pachet de tigari king size, si are o masă de aproximativ 200 g. O operaţiune de mutare a 20 GB de pe hard disk-ul laptopului pe hard disk-ul extern a durat cam 15 minute. O împărţire simplă ne arată ca rata de transfer medie este de 22-23 MB/s. Asta în cazul în care se desfăşoară o singură operaţiune. Pentru că, atunci când în background, am încercat să copiez în acelaşi timp, altceva, rata de transfer a scăzut drastic, până pe la 2MB. Totuşi, cred că aceasta este o problema a USB-ului 2.0, pentru că ţin minte că acelaşi fenomen se întâmplă şi când e vorba de un stick de memorie flash.

Pachetul conţine unitatea de stocare, un cablu miniUSB de 40 de centimetri, instructiuni de folosire si ceva informaţii despre garanţie. A propos de garanţie, eMag oferă 36 de luni.

După conectarea la calculator, instalarea driverelor s-a făcut automat, în maxim 10 secunde. Pe hard-disk este făcută o singură partiţie care conţine un soft de backup şi unul de sincronizare. Imediat, le-am salvat pe laptop, şi l-am formatat ntfs pentru că default, partiţia este FAT32, deci, după cum se ştie, nu suportă fişiere mai mari de 4 GB.

Acestea fiind spuse, de-abia aştept să îmi trag un linux şi sa nu îmi mai fie frică de bulibăşeala partiţiilor şi pierderea datelor :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *