mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Visul unei nopti de primavara

Ningea. Inca ninge. Vineri seara. Acum e noapte. S-a facut sambata. Am avut parte de una din cele mai interesante experiente de pana acum. Am fost arestat in cafenea. La propriu si la figurat. La propriu pentru ca barmanul, un tip cam ghinionist in dragoste care voia sa vrajeasca cele doua prezente feminine aflate la vreo 3 metri de mine si prietenul meu Andrei, ne-a inchis in cafenea pe dinafara cat a plecat putin din incinta. La figurat, pentru ca in seara asta, am cunoscut un mare actor, si n-am putut sa plec de acolo pana cand acesta nu a iesit pe usa cafenelei. Vazand cateva episoade din “Arestat la domiciliu”, sitcom protevescian (cam de duzina, fie vorba intre noi), cand am auzit ca Domnul Cristian Toma, actorul principal al acestui serial ne va onora cu prezenta, nu stiam ce sa fac. Sa mai stau, sa risc sa ma enervez observand superficialitatea personalitatii sale, sau sa plec, si sa raman ignorant in ceea ce priveste contactul cu alta lume.

Pentru ca noi, oamenii, suntem fiinte care progreseaza continuu, am decis sa raman sa vad ce-i poate pielea. Si intr-adevar, ii poate. Pe langa faptul indubitabil ca e un om foarte destept care iubeste ceea ce face, se pricepe si la regie si productie. Am putut viziona cateva scene din spectacolul pus in scena de dumnealui, “Visul unei nopti de vara”, o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare, si va spun sincer ca, in mod sigur, voi merge la urmatorul spectacol care va avea loc la Bucuresti, pe data de 25 aprilie. Atat talentul actoricesc cat si cel regizoral sunt daruri de care beneficiaza putini oameni. Pot spune cu mana pe inima ca Actorul si Regizorul Cristian Toma beneficiaza de amandoua. Este absolut fantastic ceea ce a reusit omul asta sa faca dintr-o piesa de teatru si asa extraordinara: a reusit sa amplifice toate senzatiile provocate de original. Cu o trupa foarte tanara de actori talentati, a reusit sa provoace 90 de reprize de aplauze, in 2 ore si 20 de minute, asta inseamna mai mult de 1 repriza pe minut. A reusit sa readuca teatrul in cotidian, asta demonstrandu-se prin faptul ca la spectacolul de la Sala Palatului, s-au strans peste 4000 de spectatori. Peste doua saptamani, va avea loc un nou spectacol. L-am intrebat, si mi-a spus ca cele 2000 de bilete puse la vanzare, au fost deja vandute.

Exista anumite momente in viata pentru care merita sa traiesti. Acesta a fost unul dintre ele. Sunt convins ca daca aveti un IQ de peste 80 veti fi de acord cu mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *