mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Turismul e-n floare…

… la bulgari. Că noi, din păcate nu reușim să ne aliniem la anumite standarde de bun simț, cel puțin. De când sunt la Nessebăr, și prin câte terase/restaurante/magazine am intrat, de fiecare dată am avut senzația de “Oh, come closer, bringer of money, buy our shit, give us something good to eat!”. Asta ar trebui să fie atitudinea oricărui aspirant la titlul de făcător de turism. E un cerc “vicios”. Dacă eu fac clientul să se simtă bine când e la mine în shop (de orice tip ar fi el), atunci clientul va reveni, dacă nu în timpul sejurului ăstuia, atunci în sejurul viitor, și-și va aduce aminte că acolo s-a simțit “the king of the castle”. Deja am pus pe listă câteva locații d-astea:

  • un magazinaș de suveniruri handmade, unde se asculta Michel Petrucciani – Ji’votnoto Gallery (fb.com/jivotnoto.galleryTA),
  • o terasă – restaurant cu aer mediteraneean, un chelner între două vârste jovial și o locație departe de aglomerație – The Old Sailor (http://goo.gl/gia4VR)
  • Restaurantul Plakamoto (http://goo.gl/71123W), creme de la creme al restaurantelor din Nessebăr, o grădină aflată pe malul mării, la vreo 20-30 de metri altitudine, cu vedere la orizont, servire promptă și niște smochini foarte mari.
  • și nu în ultimul rând, hotelul Saint Nikola, de trei stele, unde am gasit ditamai camera, curațenie lună și un peisaj magnific, mai ales seara cand se văd luminițele din Sunny Beach și te gândești că “mamă, ce bine că nu sunt în nebunia aia și aici la mine e liniște”. Mare plus și datorită restaurantului de la parter care are 10 % discount pentru oaspeții hotelului.(goo.gl/qTcCp5).

Despre insuliță, aproape numai de bine. Momente de aglomerație, momente de ne-aglomerație, curățenie relativă datorită lipsei de coșuri de gunoi, o groază de prostioare de cumpărat, arhitectură interesantă, străzi medievale înguste, magazine în spiritul locului, ocazionala cireadă de britanici gălăgioși supraponderali sau haita de români cu ochelari de soare Ducci și ceas Emporio Armani de 10 leva, sau cârdul multinațional de gâsculițe, cu ochelari de muscă, botul multicolor, machiaj pus cu șpaclul și bronz artificial. Dar cum ziceam, ocazional și aproape deloc deranjant. În rest, familii cu copii, și o pregnantă senzație de liniște și cumințenie :). Un mare plus îl reprezintă faptul că pe oriunde te-ai duce, găsești WiFi gratis

Recomand Nessebăr celor care vor să se relaxeze, aproape de finele sezonului sau în timpul săptămânii. Mai puțină lume, mai puțin sufocant, mai mult loc să respiri și timp să explorezi magazinele cu prostioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *