mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Review Huawei G300

Review Huawei G300

ascend-g300[1]

 

Au trecut deja aproape 2 luni de când sunt posesorul telefonului Huawei Ascend G300, așa că pot să spun că un review, în condițiile actuale, nu este deloc forțat.

Construcție și hardware

Huawei Ascend G300 este “propulsat” de un procesor ARM Qualcomm de 1 GHz, suficient pentru îndeplinirea task-urilor de zi cu zi, și chiar pentru câteva joculețe mai mâncătoare de resurse. Ecranul de tip IPS, cu rezoluție WVGA (800×480), Gorilla Glass (rezistent la zgârieturi), se comportă foarte bine, mai ales în condiții de luminozitate ambientală redusă. Afară, cu soarele bătând fix în ecran, am avut dificultăți mari în ceea ce privește distingerea informațiilor de pe ecran. Unghiul de vizualizare este foarte bun, în jur de 170o. Acest lucru nu mă încălzește cu absolut nimic, dar e un feature (semi-)premium în plus la un smartphone budget. Stocarea internă este reprezentantă de un SD card integrat de 2 GB, suficient, zic eu, dacă nu faci mii de poze pe zi și nu-ți folosești smartphone-ul ca și MP3 player. Pe lângă asta, se poate atașa un microSD de până la 32 de GB astfel încât, în condițiile astea spațiul nu se mai poate numi o problemă. Pentru multitasking, avem la dispoziție 512 MB de memorie RAM, iar sistemul de operare se folosește de 2 GB de memorie ROM. Camera de 5 MP cu flash LED și autofocus se comportă decent pentru banii ăștia, în condiții de luminozitate optimă făcând chiar poze bunicele. În condiții de noapte, se înțelege că dacă nu folosești blitz-ul și subiectul nu se află la mai mult de un metru. Ca exemplu, două poze foarte random.

IMG_20120809_225242IMG_20120819_072154

În ceea ce privește construcția, terminalul apare destul de robust, fără loose ends, fără părți care se mișcă ciudat și dând senzația că ții ceva sănătos în mână. Nu am fost niciodată fanul telefoanelor mici și ușoare, așa că Huawei G300 se înțelege perfect cu preferințele mele. Are 3 butoane hardware (2 de volum și unul pentru standby, on/off) și 3 butoane touch iluminate (menu, home, back). Calitatea sunetului este foarte bună, grație și celui de-al doilea microfon, pentru noise cancelling, aflat langă obiectivul camerei. De asemenea, folosind mufa jack 3.5” se poate atașa un hands-free cu fir, sau unul fără fir, prin bluetooth. Modemul 3G suportă viteze HSDPA, iar placa de retea WiFi suportă standardele b/g/n.

Software

Huawei Ascend G300 vine preinstalat cu Android Gingerbread 2.3.4, suita Google, Huawei Launcher (foarte rapid), Huawei Backup + niște bloatware de la Vodafone. Din fericire, fiind un telefon Android, iar compania, deși chinezească, a dat dovadă de flexibilitate publicând pe site-ul propriu codul sursă al kernelului folosit, așa că au apărut destul de multe ROM-uri bazate pe Gingerbread, ICS și chiar JellyBean. Nu am facut benchmarkuri, pentru ca mi s-au părut irelevante pentru utilizatorul de rând, dar pot spune că nu am avut probleme cu sacadarea aplicațiilor sau a launcherului, chiar 3 pagini ale homescreenului din 5 pline de widgeturi.

Concluzii

Huawei Ascend G300, este, probabil, cel mai bun smartphone în segmentul său de preț, oferind performanțe comparabile cu telefoane la preț dublu. Construcția, robustețea build-ului de Android (chiar și fiind vorba de ROM-uri custom) și multitudinea de facilități premium fac din terminal o alegere bună la bani puțini.

Sursa foto: http://ninetechblog.com

One response to “Review Huawei G300”

  1. me Avatar
    me

    Un telefon reusit. In poze nu se observa calitatea ecranului care in realitate este extraordinar mai ales ca e IPS si nr de dpi este suficient.
    Din pacate acest telefon, multe au probleme cu display-ul, pixeli morti, defecti, etc.
    Dar nu e deranjant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *