mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Problemă MySQL WordPress 3.9

Problemă MySQL WordPress 3.9

Am făcut în seara asta (aparent astăzi s-au întâmplat multe) upgrade la motorul acestui website, la versiunea 3.9 a WordPress. Nu mică mi-a fost mirarea când am observat că procesul s-a oprit la un moment dat fără vreun mesaj de eroare sau altceva. Când am încercat să accesez front-end-ul, am fost întâmpinat de un mesaj de eroare care spunea că userul MySQL nu are drepturi să se conecteze la baza de date. Astfel încât am început să sap, astfel descoperind faptul că WordPress 3.9 nu se pupă cum trebuie cu PHP 5.5 și extensia mysql (din PHP 5.5 aceasta devine deprecated). Practic, Automattic a decis ca metodele aparținând acestei extensii să nu mai poată fi folosite pentru developmentul de pluginuri si template-uri. Așa că toate pluginurile care folosesc aceste extensii vor crăpa like there’s no tomorrow.

Soluția recuperării datelor și a upgrade-ului complet la 3.9 este următoarea:

 1. Pentru identificarea pluginului buclucaș, am copiat pluginurile pe local, am instalat grepWin, si am căutat după “mysql” în directorul cu pluginurile.
 2. Am intrat apoi în baza de date și am modificat valoarea pentru opțiunea “active_plugins” din tabela wp_options, eliminând pluginurile unde am găsit metodele respective ca fiind utilizate (ATENȚIE – valoarea este un array serializat).
 3. Ca prin minune, site-ul a început să respire din nou.

2 responses to “Problemă MySQL WordPress 3.9”

 1. costin Avatar

  mie mi-a facut 2 updateuri automate in 2 saptamani… banuiesc ca inca descopera cacaturi prin el si mai repara pe ici pe colo 🙂

  1. Mihai Avatar
   Mihai

   mie nu-mi face automat, dar chiar si asa, a facut buba 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *