mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

OpenLayers

I’m this close ( |<->| )  to completing my first awesome custom map application using OpenLayers framework/library and OpenStreet Maps.

A fost o adevarată aventură care se apropie de final. După vreo săptămâna în care am petrecut ore întregi citind documentația și încercând să îmbin într-un mod cât mai productiv vreo 3 limbaje de scripting/programare/marcare/SGBD, respectiv Javascript, PHP, HTML și nu în ultimul rând MySQL, pot să anunț cu mâna pe inimă că această importantă parte a proiectului la care lucrez momentan, este în proporție de 75 % implementată. E o mare victorie pentru mine în plan profesional pentru că am reușit într-un timp relativ scurt să învăț modul de funcționare al bibliotecii OpenLayers (fie vorba între noi, e bestială, poți să faci 1 tonă de chestii interesante).

Din motive de la sine înțelese, nu voi dezvălui modul de funcționare al aplicației, până când aceasta nu va fi lansată, dar vă asigur că pentru un web enthusiast/programmer/developer, e chiar mișto. Acum, nu pot să spun că wow, ce chestie nemaivăzută am făcut, că probabil (aproape 100% sigur) nu sunt primul și nici ultimul care a dezvoltat/dezvoltă/va dezvolta așa ceva, dar luând în considerare faptul că am reușit s-o construiesc astfel încât să facă exact ce voiam, după o saptămână de luptă cu API-ul, nemaiavând până acum nici un fel de tangență cu OpenLayers.

Prin urmare, îmi permit să declar, măcar pentru orgoliul meu personal că “I OWN!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *