mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Moderație

Moderație

MODERÁȚIE f. Comportament lipsit de orice exces; purtare moderată; rigorism. [G.-D. moderației; Sil. -ți-e] /<lat. moderatio, ~onis, fr.modération, it. moderazione

Ajungând în partea ciudată a internetului, pornind de la un post al lui Arhi de pe facebook, am dat peste o rețetă de mititei vegani postată pe blogul profesor doctorului în nutriție ezoterică, stimata domniță Olivia Steer. La un moment dat, printr-un comentariu la acest articol de o aproape inestimabilă valoare științifică, o gagică a declarat că se cacă bine, se simte mai fericită și are mai multă energie de când mănâncă numai plante. Păi, fomeia lui Dumniezo, dacă mănânci verduri, normal că te caci bine, n-ai văzut vaca cât de mare face balega? Plus, că vaca e fericită, că atâta face, mănâncă iarbă și se cacă. Presupun ca și la tine e la fel. A nu se înțelege greșit. N-am nimic cu raw-ovo-lacto-veganii de ziua a 7a, mai ales pentru că am cunoștințe ierbivore, numai că oamenii ăștia nu se cred mai deștepți decât restul lumii din cauza deciziei pe care au luat-o. Moderație în gândire.

Ajungând în partea ciudată a Bucureștiului, adică pe lângă institutul Matei Balș, respectiv lângă spitalul Colentina, în condițiile în care sus numitul institut seamănă cu imaginea Auschwitz-ului zugrăvită din fotografiile făcute la eliberarea de către aliați a locației, ditamai biserica este în construcție la intersecția Ștefan cel Mare, colț cu Grozovici. Nu știu de ce noi oamenii suntem atât de masochiști încât să donăm bani neimpozabili la biserici, să cumpărăm lumânări doar cu stema patriarhiei, să băgăm verzișori, roșiori, movulii în buzunarele popilor când vin cu botezul, și să mai avem tupeu să ne plângem că spitalele arată ca după bombardament, școlile nu sunt dotate decât cu o latrină undeva la 200 de metri de clădirea principală. Moderație în credință.

Ajungând în partea ciudată a mass-media, am văzut săptămâna trecută un porc cu chip de om, după ce legea pentru indemnizațiile la pensiile parlamentarilor a trecut de Parlament, cum susținea sus și tare că există oameni mai egali decât alții. Ironia este că el se vedea cu câteva clase mai sus față de un inginer, doctor, avocat. Sunt sigur că Mister Piggy nu gândea bine de la micii vegetali care i s-au urcat în ceafă și îi apăsau pe creier. Nu că ar fi el extrem de prost. Pot să plusez aici cu minciunica nevinovată a șefului de trib Mickey Mouse, care în plină suferință, beteag de-un picior că a jucat baschet, iar țuguiul din creștet n-a tăiat bine aerul și s-a accidentat la picior, a declarat că dacă pentru soția ambasadorului Olandei la București s-a închis un întreg etaj într-un spital din București, pentru el s-ar închide două, și nu vrea să aducă acest inconvenient populației și-așa bătută de soartă a spitalului (nu cred că e relevant ce spital, și în plus nu am nici cea mai vagă idee despre care spital e vorba). Aici au fost două probleme mari și late: 1. doamna soție de ambasador a stat într-un salon normal, fără niciun fel de avantaje date de statutul de soție de cadru diplomatic. 2. Ponta se minte singur dacă el crede că s-ar fi închis două etaje pentru el. Nici un director de spital nu cred că e atât de tâmpit încât să facă chestia asta, și cred cu tărie că jurământul lui Hippocrate mai înseamnă ceva pentru mulți dintre medicii români. Rezultă de aici că, probabil de la morfină, Ponta se afla într-o stare de delir. Moderație în exprimare.

Ajungând în partea ciudată a relațiilor interumane de orice natură, mi-am dat seama că nimic nu e ceea ce pare. Poate să fie cu mult mai mult decât credeam inițial, la fel cum poate să fie cu mult mai puțin. Ca sfat: cele cu mult mai mult, nu le pierde. Cele cu mult mai puțin, de fapt n-au fost, deci fuck ’em. Moderație la fumat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *