mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Internet Explorer 9

Acum câteva zile s-a lansat noua versiune a browserului de la Microsoft, Internet Explorer, versiunea a 9-a, varianta Beta. Am purces la instalare, care a mers strună. În mai puțin de 2 minute, s-a instalat. La o primă vedere, pot să spun că sunt extrem de plăcut impresionat. Asta pentru că mi se pare că, într-adevăr, maeștrii programatori de la Microsoft au pus accent pe mărirea spațiului de prezentare al paginii. Ideea e că browserul web pentru asta e făcut. Să afișeze pagina de web cât mai conform cu standardele, într-o manieră plăcută pentru utilizator. Până acum, IE a fost cunoscut pentru interfața sa greoaie și pentru instabilitatea lui enervantă. IE6 e pur și simplu o tâmpenie. IE7 e chiar mai prost. IE8 denotă faptul că au învățat din greșeli. În sfârșit, IE9 pare să fie o alternativă foarte puternică la Chrome, Firefox, Opera, Safari.

Ca minus, aș putea evidenția forma și poziționarea butoanelor de back/forward. La fel, bara de adrese, ar trebui să fie câțiva pixeli mai jos, pentru că pare nefinisat și neprofesionist. La o versiune Beta, e oarecum normal să apară astfel de glitchuri, așa că n-o să le dau prea mult cu barda-n… cap designerilor de la Microsoft.

Vorbind despre engine-ul de randare, am observat multe neconcordanțe între prezentarea pe Gecko/Webkit/Presto si Trident. Iar când spun asta mă refer la butoane cu borders desenate aiurea, poziționare ambiguă (prea sus sau prea jos).

Ca o concluzie, pot spune că e promițător ceea ce văd, și de-abia aștept să apară versiunea finală.

One response to “Internet Explorer 9”

 1. Ascultawhisper Avatar
  Ascultawhisper

  Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *