mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

7 accesorii esențiale pentru motociclistul de zi cu zi: Echiparea perfectă pentru BMW F850GS

După trei ani de motociclism și peste 30.000 de km parcurși, am ajuns să cunosc foarte bine nevoile și capriciile vieții pe două roți. Pentru a vă ajuta să vă bucurați la maximum de experiența motociclismului, vă prezint în acest articol cele mai importante 7 accesorii pe care un motociclist de zi cu zi ar trebui să le aibă. Acestea sunt adaptate pentru BMW F850GS, modelul pe care îl conduc în prezent, însă pot fi aplicate și pentru alte modele.

 1. Parbriz mai înalt (Wunderlich) pentru BMW F850GS Un parbriz mai înalt poate face diferența în confortul călătoriilor lungi, protejându-vă mai bine de vânt și ploaie. Deși BMW F850GS vine cu un parbriz standard, am optat pentru unul mai înalt de la Wunderlich, pentru a beneficia de o protecție suplimentară.
 2. Suport de telefon (Connected Cradle) – accesoriu util pentru motocicliști Un suport de telefon este esențial pentru a putea folosi aplicații de navigație sau pentru a asculta muzică în timpul călătoriilor. Connected Cradle este un suport de calitate care se montează pe ghidon și asigură o bună stabilitate a telefonului pe drumuri accidentate.
 3. Adaptor pentru mutat suportul de navigație/telefon – optimizare poziționare pe BMW F850GS Acest adaptor vă permite să mutați suportul de navigație sau telefon de pe ghidon deasupra bordului, oferindu-vă o vizibilitate mai bună asupra ecranului și un acces mai ușor la comenzi. Este un accesoriu util pentru posesorii de BMW F850GS care vor să își optimizeze spațiul de lucru.
 4. Top case Givi – soluție de depozitare pentru motocicleta BMW F850GS Un top case Givi vă permite să transportați bagaje într-un mod organizat și sigur. Am ales să montez un adaptor și un top case Givi pe BMW-ul meu F850GS, pentru a avea la îndemână spațiu de depozitare în timpul călătoriilor.
 5. Protecție plexiglas far – accesoriu esențial pentru BMW F850GS Protecția plexiglas pentru farul motocicletei este un accesoriu important care protejează farul de pietre și alte obiecte care pot sări în timpul călătoriei. Am achiziționat o protecție plexiglas pentru farul BMW F850GS din China, pentru a mă asigura că farul motocicletei rămâne intact.
 6. Genți laterale textile Givi – soluție practică pentru depozitare pe BMW F850GS
  Gențile laterale textile Givi reprezintă o soluție practică și versatilă pentru depozitarea bagajelor pe motocicleta BMW F850GS. Aceste genți se montează ușor pe ambele părți ale motocicletei și oferă spațiu suplimentar pentru echipament, haine și alte obiecte necesare în călătorii.
 7. Extensie picior cric – un accesoriu util pentru stabilitatea BMW F850GS
  O extensie pentru piciorul cricului central este un accesoriu util care asigură o stabilitate sporită motocicletei atunci când este parcată pe terenuri denivelate sau moi. Am montat o extensie de picior cric pe BMW F850GS-ul meu, achiziționată din China, pentru a mă asigura că motocicleta rămâne stabilă în orice condiții.

În concluzie, echiparea corectă a motocicletei este esențială pentru a vă bucura de o experiență plăcută și sigură pe două roți. Aceste 7 accesorii reprezintă baza pentru un motociclist de zi cu zi care folosește un BMW F850GS. Cu siguranță, există și alte accesorii utile în funcție de preferințele și nevoile fiecărui motociclist, însă acestea sunt cele pe care le-am considerat esențiale în experiența mea. Investiți în echiparea corectă și veți descoperi o lume nouă de aventură și libertate pe două roți.

Disclaimer. Acest articol e scris de ChatGPT 4. E un experiment pentru ca sunt curios cat de sus o sa urce in google 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *