mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

0-800-IRHobo

NOTĂ: hobo este un termen “slang” pentru aurolac; IR se citeşte <ai ar>, având sensul de “eu este”; 0-800 este prefixul tipic numerelor de telefon informative sau aparţinând unor companii publice sau private, care pot fi apelate netaxabil. Pentru a apela un număr de telefon format din litere, se apasă tastele corespunzătoare literelor respective, astfel: 2-a,b,c; 3-def; 4-ghi; 5-jkl; 6-mno; 7-pqrs; 8-tuv; 9-wxyz

Într-o excursie exercitată în calitate de iubit până la locaţia de cazare a prietenei mele, am văzut ceva care m-a marcat pe viaţă. Un homeless din Regie, sprijinându-se de un stâlp şi inhalând vesel dintr-o pungă glazurată cu prenandez, se juca cu telefonul lui mobil cu beculeţe albastre. Oare o fi strâns din banii de cerşeală şi, în loc să-şi potolească foamea, şi-a luat telefon mobil să fie şi el în pas cu lumea, sau l-a primit în loc de mărunţiş de la vreun bun samaritean? Asta îmi aduce aminte de multe situaţii când cerşetorii au refuzat produse alimentare date pe gratis de unii oameni, contra banilor. E pur şi simplu lipsa de bun simţ elementar. Din această cauză, nu pot să susţin din toată inima campaniile autorităţilor contra ajutorării cerşetorilor. Total eradicaţi, nu pot fi, asta e clar, însă cu ajutorul societăţii, putem distruge mafia (vezi filmul Filantropica). Sau îi putem trimite la şcoli de muzică speciale pentru a ne “încânta” la metrou, măcar aşa au o justificare pentru banii primiţi.

ATENŢIE: În categoria de mai sus, nu se includ decât persoanele între 16-55 de ani, fără cine ştie ce boli incompatibile cu statutul de om al muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *