mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Vocea României

Vocea României

Vocea României este una din emisiunile de calitate de la TV. În afară de juriul care, în opinia mea, știe ce-i aia muzică, îi avem și pe concurenții cu niște voci rar întâlnite. Vreau să vorbesc despre doi dintre ei, în special: Iuliana Pușchilă și Iulian Canaf (o fi predestinat numele?)

Iuliana Pușchilă

Pe ea cred că am văzut-o prima oară în Vamă când, plimbându-se p-acolo, s-a oprit la un moment dat să cânte cu niște chitariști ambulanți foarte talentați, în a căror audiență mă aflam și eu. Am rămas impresionat de ce voce puternică are și cât de bine poate să cânte cu niște oameni pe care nu-i mai văzuse până atunci. Nu mai știu exact dacă a zis cum o cheamă, dar ne-a spus că va participa la Vocea României, și ne-a invitat să urmărim emisiunea. A cântat atunci, printre altele, Eric Clapton – Layla și Knocking on Heaven’s Door, două din piesele mele favorite din repertoriul internațional. Probabil, va câștiga Vocea României având în vedere că este cea mai bună prezență dintre cei rămași (poate doar Ștefan Stan să fie un concurent la un nivel apropiat). La o căutare pe google, am descoperit că are mai multe premii câștigate și destule colaborări cu diferiți artiști din România. Anyway, eu îi țin pumnii și o s-o votez :-).

Faceți o comparație între cum cântă Iuliana piesa asta (neținând cont de problemele tehnice de la început):

Și cum cântă cealaltă concurentă de la Vocea României, Oana Radu care, fie vorba între noi, a ajuns până în acea etapă doar pentru că e grasă, și nu cumva să se supere:

Știu că situațiile nu sunt chiar de aceeași factură și practic emoțiile sunt mai mari în cazul Oanei, având în vedere că este în timpul unui concurs, dar aici este vorba de tehnică, prezență scenică, personalitate și talent natural. Astea sunt criteriile după care un artist este bun sau nu (nu neapărat în această ordine).

Iulian Canaf

Pe Iulian l-am ascultat pentru prima oară la proba cu întorsul scaunelor și nu mi-a venit să cred că o piesă cum e Knocking on Heaven’s Door, putea fi cântată în “halul” ăla și să-mi și placă de deasupra (click aici). După aia, Canaf a fost motivul principal pentru care mă uitam la Vocea României, să văd ce poate să facă. Probabil cel mai bun moment al lui a fost James Brown – Sunny, când a interpretat atât de bine piesa, încât dacă nu-l vedeam, ziceam că a înviat regele soul-ului. Din păcate, atât știe să cânte, blues – soul – jazz, și de-aia a fost lăsat acasă, iar de lucrul ăsta m-am convins când a cântat “Vagabondul vieții mele”.

Din nou, comparați

cu

 

sursa foto: http://evenimente-constanta.ro/iuliana-puschila-constanteanca-din-finala-vocea-romaniei/

3 responses to “Vocea României”

 1. Andreea Sirbu Avatar
  Andreea Sirbu

  de acord cu tine…eu zic ca Iuliana o sa castige concursul pentru ca are vocea mult prea speciala 🙂

 2. bucuros Avatar

  cel mai mult imi place Canaf 😀

  1. Mihai Avatar
   Mihai

   si mie imi place, dar să fim serioși, nu avea cum să câștige, neștiind să cânte altceva decât blues 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *