mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Petitie contra monopolului RoEduNet in Regie

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_monopolului_roedu_net-p12064043.html

Va rog sa semnati aceasta petitie. Marii maestri in ale networking-ului studentesc au hotarat ca e prea complicat sa faca limitare de banda, in schimb, de luni, 19 octombrie, traficul maxim download+upload pe care il va putea realiza un student cazat intr-un camin din Regie va fi de 10 GB/luna (!!!). Daca e sa ma intrebati pe mine, e mult prea putin. Sa zicem ca am nevoie de niste documentatie disponibila doar in format video. Ce fac? Un DVD (4,7 GB) inseamna cam 120 de minute de film la rezolutie decenta. 4.7*2=9.4, adica aproape 10 GB care reprezinta in jur de patru ore de film. In afara de asta, exista atatea pdf-uri facute din scanari de carti. Scanarile, de obicei sunt necomprimate (bmp) si astfel, un pdf cu 150 de pagini poate ajunge sa aiba sute de MB.
O alta problema ar fi ca ISP-ul Educatiei Romanesti nu permite altor firme sa furnizeze internet in campus. De fapt, asta e cea mai importanta problema.
In afara de asta, domnii de la Roedunet sustin ca, fiind un serviciu neplatit, nu avem ce comenta. Bine, asa sa fie, dar eu vreau sa platesc si sa nu am limitari cretine de acest gen, sa-mi mearga internetul, nu cu viteza foarte mare, dar decent si constant. Cat sa fie taxa? Mai mult de 30-40 de lei pe luna e absurd, pentru o banda de, sa zicem, 2-3 Mbps (256-384 MBps). Eu as fi dispus sa platesc, si nu sunt singurul. In 2 zile de la lansarea petitiei, peste 530 de persoane au semnat. Asta inseamna in jur de 5% din totalul studentilor cazati in caminele din Regie. Am convingerea ca peste inca doua zile, numarul celor care au semnat va fi de mai mult de doua ori mai mare.
Va rog sa sustineti suflarea internauta din Regie care e satula de incompetenta! Vrem servicii mai bune!

UPDATE: 600 de semnaturi

untitled

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *