mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Cine ești?

Cine ești?

Personajul principal al acestei povești este Frankie. E denumit așa, pentru că nu știm exact ce sex are, de unde vine, background-ul familial sau câte diplome a reușit să dobândească. Nu știm nici măcar câți ani are, care e supereroul favorit sau dacă a auzit de The Beatles. 

Cine ești tu să-i zici lui Frankie ce să facă cu viața pe care se chinuie să o trăiască?

Cine ești tu să îți dai cu părerea în legătură cu câte și ce persoane vrea să bage în pat după o seară de beție?

Cine ești tu să invoci un spirit atotputernic pentru a-ți justifica lipsa de judecată și ignoranța?

Cine ești tu să dictezi că definiția unui grup de mai multe persoane diferite de tine (în sens matematic – caracterial, Frankie s-ar putea să-ți semene) trebuie să fie într-un fel sau altul?

Cine ești tu să cheltui aiurea bani ca să îți câștigi minioni, manipulându-i mult peste puterea lor de înțelegere, în detrimentul altora, inclusiv Frankie?

Cine ești tu să nu-ți pese de aproapele tău, Frankie, om ca și tine, deși dogma pe care o propovăduiești spune tocmai contrariul?

Cine ești tu să decizi că lui Frankie, care ar fi putut să crească într-un orfelinat, sau pe străzi, i-ar fi fost mai bine cu mamă și tată, indiferent dacă mama era o bețivă violentă, iar tatăl era tot timpul la cules de trufe în pădure și trecuse prin toate vecinele, pentru că așa i se părea lui că își trăiește viața, spre deosebire de un cuplu de două mame sau doi tați?

Cine ești tu să bați cu piciorul în pământ și să spui că dacă Frankie s-a născut bărbat sau femeie, trebuie să se simtă bărbat sau femeie, deși tu habar n-ai ce înseamnă să simți?

Ești un prost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *