mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

Acer V3-772G

Acer V3-772G

Introducere

De sâmbătă sunt posesorul unui laptop Acer V3-772G. Pentru că am decis că mobilitatea este mai bună decât statornicia, am luat decizia să găsesc un alt posesor pentru desktopul pe care îl dețineam și să găsesc un înlocuitor mai puțin versatil, dar mobil. Astfel încât, urmărind timp de vreo săptămână magazinele online de profil, am descoperit la eMag o ofertă pentru jucăria sus-numită, pe care am găsit-o resigilată, la un preț cu vreo 400 de lei mai mic decât versiunea sa virgină. Și cum n-am avut niciodată un fetiș cu virgine, m-am gândit că e o oportunitate foarte bună să facem cunoștință. Așadar, am făcut comandă vineri, în jur de ora 16:00, iar a doua zi am intrat în posesia lui, tot pe la ora 16:00.

Construcție

“Metehnele” lui erau niște zgârieturi pe capac și lipsa sistemului de operare. Am fost plăcut surprins să văd că zgârieturile respective nu se văd decât dacă te uiți insistent cu lampa de chirurg și cu lupa. O altă chestie care mi-a plăcut este că deși carcasa este făcută din plastic, nu mi-a dat impresia de ieftin, iar construcția overall pare destul de solidă, fără loose ends sau alte defecte vizibile. Singurele lucruri care mi-au atras atenția într-un mod negativ au fost clickpad-ul care nu răspunde tot timpul după cum mi-aș dori și ecranul care este puțin mai maleabil decât mi-aș fi dorit, în sensul în care simți cum se îndoaie când îl închizi/deschizi.

Tastatura este de bună calitate, la prima vedere, neavând până acum nicio problemă cu ea, ba chiar fiind plăcut surprins de faptul că tastele nu fac zgomot și nu par că se mișcă în soclu, cum am văzut la alte modele mai cu pretenții.

Acer-Aspire-V3-772G-747A161.12TBDWakk[1]

Hardware

În ceea ce privește ceea ce se află sub capotă/carcasă, Acer-ul meu este motorizat de un procesor i7 4702MQ cu 4 nuclee fizice (8 cu totul prin Hyperthreading) care rulează la o frecvență de 2.2 GHz, suportând TurboBoost până la 3.2 GHz. Ca orice i7 seria notebook, are un cache L3 de 6 MB și un procesor grafic integrat Intel 4600 HD tactat la 400MHz, numai bun pentru taskurile uzuale din Windows. Altfel, pentru jocuri mai de Doamne-ajută și aplicații mai mâncătoare de placă grafică, cu ajutorul tehnologiei NVidia Optimus, se pune la lucru procesorul grafic dedicat NVidia GT 750M cu 4 GB RAM DDR3, tactat la 980MHz și cu o lățime de bandă de 128 de biți. Ca idee, în World Of Warcraft, pe Ultra, rezoluție FullHD am obținut cam 30 fps cu placa video NVidia și 10 fps cu Intel. Prin comparație, desktopul i5 3470 cu placă video Nvidia GTX 650 2 GB GDDR5 și 8 GB RAM la 1600 MHz rula WoW în aceleași condiții cam cu 35-40 fps. Deci pot să spun că performanța notebook-ului este una destul de bună în aceste condiții, și mi-a atins așteptările. Din punct de vedere al stocării, laptopul vine cu un HDD Western Digital Scorpio Blue de 1 TB, pe interfață SATA3 cu o lățime de bandă teoretică de 600 MBps. Bineînțeles, faptul că viteza acestuia este de 5400 de rotații pe minut, limitează performanțele acestuia la un nivel de 20-30 MB/s la copierea unui fișier de câțiva GB. și la mai puțin de 20 MB/s la copierea unui calup de 20000 de fișiere de aceeași dimensiune.

Ecranul de 17.3 inci este cel puțin superb, cu iluminare de tip LED și rezoluție Full HD (1920×1080). Chiar dacă nu este IPS, pot spune că are niște unghiuri de vizualizare de stă mâța-n coadă, lăsându-mă foarte plăcut surprins de faptul că m-am putut uita la un film fără să simt nevoia să fac ajustări ale unghiului la care este deschis. De-abia de la 165-170 de grade încolo se observă mici distorsiuni ale culorii, când deja este imposibil să mai înțelegi ceva. De ce naiba te-ai uita la un laptop dintr-o poziție de genul ăsta?!

De asemenea, mai ne este dată în folosință o cameră web 720P, din punctul meu de vedere absolut irelevantă pentru că o folosesc foarte puțin. Ca sunet, difuzoarele sunt corect dimensionate, n-am întâlnit până acum distorsiuni sau alte chestii deranjante.

În ceea ce privește răcirea, singurul moment în care am simțit cum s-a încălzit destul de mult (pe la 80 de grade) a fost când mă jucam WoW. În rest, rece și silențios.

Conectivitate

Acer V3-772G are 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, un port VGA, un port Ethernet (Placa de rețea gigabit de la Broadcom), un port HDMI, un audio out jack 3.5mm și un audio in jack 3.5mm. De asemenea, avem în folosință drive optic DVD-RW Slimtype (WTF iz dis?) și un SD Card Reader. Din punct de vedere al conectivității wireless, vorbim de un adaptor WiFi Qualcomm Atheros a/b/g/n (300 Mbps) și un adaptor Bluetooth.

Extensibilitate

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a avea un laptop mare, pentru că oferă posibilitatea extinderii facilităților. De exemplu, Acer V3-772G suportă până la 32 GB RAM DDR3 la 1600MHz, încă un HDD sau SSD SATA3 și grație porturilor USB 3.0 alte device-uri de stocare rapide.

Concluzii

Cum îmi place mie să zic despre device-urile care oferă o bună calitate la un preț bun, Acer V3-772G este un notebook sincer, cu un raport calitate preț foarte foarte bun. Este un notebook multimedia cu veleități medii de gaming, cu un potențial de upgrade decent, cu un procesor foarte bun care n-ar trebui să dea rateuri în nicio aplicație, cu un ecran mare și frumos și un în ultimul rând cu un design plăcut ochiului și destul de potrivit (și) pentru business.

Foto: elive.co.nz, laptopspirit.fr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *