mihaistefan.ro

Blog de motociclism, programare, păreri personale și dat cu bâta-n baltă

A cazut guvernul

Iata ca pana la urma, inevitabilul s-a produs. Motiunea de cenzura a PSD-ului a fost votata de Parlament si astfel, guvernul Boc a cazut. Opozitia se da smechera cum ca ar vrea sa creeze un cabinet de ministri tehnocrati. Din cate am citit aici, tehnocratia presupune niste principii care ne-ar prinde bine la momentul actual. Insa nu pot sa-mi dau seama daca, odata ajunsi la putere, respectivii vor putea sa-si pastreze aceste principii si sa nu “cada in pacat”. Apropos de principii, eu ma intreb cati dintre actualii parlamentari cunosc doctrinele partidelor pe care le reprezinta, si mai ales cati le inteleg.

Personal, mi se pare ca mai mult de 50% dintre reprezentatii nostri in marele for legislativ, reprezentativ pentru democratie, si anume, Parlamentul, habar n-au pe ce lume traiesc si au ajuns acolo din intamplare, nu pentru ca ar fi ceva de capul lor, ar avea vreo viziune politica sau ar vrea sa faca ceva util pentru societate. Tin minte episodul cu “ciocu mic, noi suntem la putere”, si ma gandesc ca gagica respectiva (bleah!) este suma tuturor dobitocilor din Parlament, in ceea ce priveste viziune politica. Ei asa inteleg fenomenul. Suntem la putere, noi avem putere de decizie, restul nu mai conteaza. Prietene, nu e chiar asa! Suntem in democratie si toti contam. asa ca taca-ti fleanca si lasa-i si p-aia mai destepti sa vorbeasca.

In legatura cu filmul cu prabusirea “Bocului” in platoul Antenei 1, mi s-a parut super funny sa fac o analogie de genul. Come on, get it? E taaaare 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *